خواص و طرزتهیه شیره ها

چهار شیره :
مخلوط شیره ها(توت-انگور-خرما-انجیر)
درمان :
بمب انرژی،ضد کم خونی و فقر آهن، رفع یبوست، مفید بیماری های استخوانی ، تقویت قوای جنسی و تقویت حافظه می گردد، سرشار از ویتامین A، B، C، پتاسیم، کلسیم و منگنز است، تب بر می باشد و تقویت بینایی، تقویت قلب مفید است. این محصول ویژه سرشار از فیبر است و در رفع سوء هاضمه کار آمد می باشد.
————————————

شیره انگور:
طرزتهیه:

به هر اندازه که بخواهید شیره درست کنید انگور تهیه کنید و پس از شستن انگورها آنها را له کنید و آبشان را بگیرید و بعد صاف کنید تا آب انگور خالصی بدست

بیاید.آب انگور را در یک ظرف روی(زودترقوام می اید تا ظرف مسی) بریزید و به آن خاک سفید (خاک سفید همان خاکی است که با ترکیبات معدنی زیاد در عطاری ها فروخته میشود. که در روستاهای اطراف استان همدان و ملایر یافت می شود.این خاک را قبل از استفاده معمولا روی بخاری یا زیر نور آفتاب حرارت میدهند و بعد به آب انگور اضافه میکنند تا باعث گل آلود شدن آب انگور نشود.همچنین اگر از خاک سفید در آب انگور استفاده نشود ممکن است انگورها موقعه جوشیدن ترش شود و نجس شود.)اضافه کنید و یک شب آن را نگه دارید .بعد از صافی رد کنید تا خاک آن گرفته شود.
سپس آب انگور را به مدت ۲ ساعت روی حرارت ملایم بجوشانید تا کشدار و غلیظ شود و رنگ آن قهوه ای روشن و شفاف شود.
توجه:
– شیره انگور در اردبیل شل تر و پر رنگ تر از شیره همدان است.
-شیره انگور ملایر ، سفت تر و رنگ آن قهوه ای خیلی روشن است.
– شیره انگور همدان شل تر ، شیرین تر و پر رنگ تر از شیره ملایر است.
((شیره کشمش هم که در بازار موجود است همان شیره انگور است ولی چون آذری زبان ها به انگور عسگری ،کشمش می گویند . روی قوطی بجای شیره انگور شیره کشمش مینویسند.))
خواص و ترکیبات:
نیروبخش و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است. شیره انگور ضعف عمومی بدن را معالجه و بدن را تقویت میکند. شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست، خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است، مفید برای درمان کک و مک، همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن میشود، پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده میدانند، شیره انگور محرک اعمال کبدی میباشد و به خونسازی کمک میکند، شیره انگور و خرما، هر دو تسکین دهنده دردهای روماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
—————————————

شیره توت:
طرز تهیه شیره توت:
برای تهیه شیره توت ، توتهای شیرین و آبدار را انتخاب کنید.
پس از تمیزکردن توتها، آنها را داخل ظرفی ریخته و روی شعله قرار دهید.

مقداری آب روی توتها بریزید تا موقع حرارت دیدن به ته قابلمه نچسبند و نسوزند(قابلمه بزرگ و جادار)
میوه توت خیلی سریع له میشود و آب میاندازد اما شما با استفاده از یک کفگیر میتوانید این روند را تسریع کنید.
وقتی توتهای لهشده خوب پخته شده و له شدند، آنها را از داخل یک توری رد کنید تا دانهها و گوشت میوه از عصاره خالص آن جدا شود.
برای گرفتن عصاره در این مرحله از دست استفاده کنید و توری را حسابی با دست فشار دهید.
حالا عصاره جدا شده را دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا حسابی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
وقتی شیره به غلظت مناسب رسید حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود.
شیره خنکشده را داخل بطری شیشهای خشک و تمیز ریخته و آن را داخل یخچال نگهداری کنید.
توجه:
غلظت شیره پس از سردشدن کمی بیشتر میشود پس این نکته را موقع جوشاندن عصاره در نظر بگیرید تا از سفتشدن بیش از حد شیره جلوگیری شود.
افزودن شکر، نبات یا سایر خوراکی های مشابه فقط باعث کاهش کیفیت حقیقی شیره توت شده و حتی خواص این شیره را برای افراد دیابتی و غیره، از بین میبرد؛ پس هیچ افزودنی به این ماده سالم اضافه نکنید.
شیره توت را با استفاده از توت خشک نیز میتوان تهیه کرد.
خواص و ترکیبات:
این میوه خوشمزه دارای آنتیاکسیدانی به نام آنتی سیانین است. آنتیاکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است. نقش دیگر آنتیاکسیدانها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود. توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است. توت مدراست، مصرف این میوه وزن را کاهش میدهد. توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است، از این رو مصرف آن برای کسانی که کمخونی دارند توصیه میشود، ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.
———————————————–

شیره خرما:
طرز تهیه:
خرماها را شسته و از وسط نصف کنید و هسته آنرا جدا کنید و در یک قابلمه گود ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند.
بعد از این مدت قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید آب به جوش بیاید.

وقتی آب جوش آمد زیر شعله را کم کنید و بگذارید ۵ دقیقه بجوشد تا نرم شود.
پخت را تا زمانی ادامه بدهید تا خرماها کاملا نرم شود.
سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید نیم ساعت دیگر در همان آب بماند.
بعد از این مدت خرماها را در صافی ریخته و با دست آرام آرام فشار دهید تا شیره جدا شده و از صافی خارج شود.
دقت کنید که گوشت و پوست خرما از صافی رد نشود.
حال شیره را دوباره روی حرارت بگذارید تا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود.
در این مدت باید شیره را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
توجه:
بهتر است از خرماهای آبدار استفاده کنید.
هرچه خرما خشک تر باشی پروسه پخت طولانی تر است.
اگر غلظت شیره خرما کم باشد زود کپک میزند ، بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم تهیه کنید.
این شیره رو تو جای خشک و خنک و تو ظرف در بسته میتونید تا یک سال نگه دارید.
ممکن است رنگ شیره خرمای خانگی اندکی تیره تر از رنگ معمول آن باشد.
خواص و ترکیبات:
حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعدهی صبحانه باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود. شیره خرما، تسکین دهندهی دردهای روماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.

شیره انجیر:
طرزتهیه:
انجیرهارا شسته،روی انجیر ها آب جوش ریخته و روی شعله اجاق قرار میدهیم.

پس از پخته شدن زیر قابلمه را خاموش کرده و میگذاریم تا خوب سرد شود و اکاملا با گوشت کوب له میکنیم.
سپس انجیرهای له شده را داخل یک کیسه یا پارچه نازک میریزیم و کیسه را روی آبکشی که زیرش قابلمه ای گذاشته ایم قرار میدهیم و با فشار دست شیره انجیرهای را به خوبی خارج میکنیم حتما باید از پارچه برای گرفتن شیره استفاده شده و مستقیم روی آبکشی نریزد چون نباید گوشت و تخم انجیر وارد شیره شود
بعد از گرفتن شیره قابلمه را دوباره روی حرارت گذاشته تا خوب بجوشد و به غلظت کافی برسد در این مدت هر چند وقت شیره را هم مزنیم تا ته نگیرد اگر احیانا از تخم یا گوشت انجیر وارد شیره شده باشد پس از پخت شیره را از صافی عبور دهیم تا شیره ای صاف و یکدست داشته باشیم ضمناً شیره اگر کم جوش باشد کپک میزند پس به میزان کافی میجوشانیم.
انجیر :گرم و تر است، انجیر تعرق بدن را زیاد می کند، ادرار آور است(مدر)، حرارت بدن را کاهش می دهد، جهت رفع یبوست (ملین).
طریقه مصرف:
می توان بهمراه مقداری آب میل نمود. همچنین بعنوان شیرین کننده شربت، شیر ،قویت،سویق و … استفاده می گردد.
پیروز باشید جاویدی…